English Japanese German Polish Dutch
 

Welkom op Elba!

“Een groene tuin midden in een blauwe zee”
Dit is het ongelooflijke uitzicht bij aankomst per boot of vliegtuig.

In Toscane op maar twee uur vanaf Florence, ligt Elba, na Sicilië en Sardinië het derde grootste eiland van Italië. De 224 vierkante kilometer biedt een geweldige verscheidenheid aan landschappen: glooiende heuvels bedekt met een groen tapijt van vegetatie het hele jaar door die uiteindelijk naar Monte Capanne (1019 m) leiden.

Dennenbossen, oeroude kastanjes, ijken, eucalyptusbomen en agaves die tot aan de kustlijn groeien zijn te bewonderen vanaf dit uitzichtspunt, dat te bereiken is via een kabelbaan. De 150 kilometer lange kustlijn met zandbaaien, heerlijk beschutte inhammen en schoon zeewater vol met leven, is ideaal voor diegene die van zonnen en vissen houden. Het weer op Elba is hele jaar mild en het is nooit onprettig heet in de zomer. Elba heeft ook een rijke en gevarieerde geschiedenis die teruggaat naar het stenen tijdperk. Bij de Grieken stond het bekend als Aethalia en later settelden de Etrusken en de Romeinen er zich en zij exploiteerden de rijke mijnen vol met mineralen en ijzer.

Meer recentelijk werd er om het eiland gestreden door de Grootmachten vanwege de strategische positie. Napoleon leefde er in ballingschap in 1814 - 1815.
Herinneringen aan dit rijke verleden zijn verspreid over het hele eiland te vinden alsmede in de collecties van Elba's interessante musea.

De stranden achterlatend is de vredige sfeer direct te voelen op een wandeling door de straten van vissersdorpjes zoals Marciana Marina en Porto Azzurro, of heuveldorpjes zoals Poggio, Marciana en Capoliveri. In de eenvoudige en vriendelijke houding van de inwoners is nog steeds iets van de oude tradities terug te vinden.


Centro Fiorenza - Italiaanse taal en Cultuur Cursussen - P.IVA: IT03304380482
Via S. Spirito, 14 - 50125 - Firenze - Italy - Tel. +39.055.2398274 - Fax +39.055.287148
Skype Me™!
: Powered by Binergy