English Japanese German Polish Dutch
 

Welkom op Elba

MARCIANA MARINA - HET DORP

Marciana Marina, de meest exclusieve plek op Elba, is een prachtig vissersdorpje waar men nog steeds de sfeer van het verleden kan proeven.
Al lopend over de betoverende promenade aan zee is de adembenemende "tramonto" te aanschouwen. De zon verdwijnt langzaam in het water achter de Saracen Toren (12e eeuw).
De kleurrijke straatjes, de winkeltjes vol met handgemaakte spullen, de restaurants en barretjes vormen een aantrekkelijke verleiding na een dag op het strand. In Marciana Marina zijn onder andere banken, het postkantoor, pinautomaten, wekelijkse markten, supermarkten en een openlucht bioscoop te vinden.
Een rijke keuze uit culturele evenementen wordt tijdens de zomerperiode georganiseerd zoals het bekende Elba Jazz Festival in juli, concerten en theater, sport evenementen zoals de marathon van Elba en verschillende regatta's.
Het dorp biedt zand- en kiezelstranden met helder water, duik- en zeilmogelijkheden.
Marciana Alta en Poggio zijn op een steenworp afstand te vinden voor trekking of mountainbiken. Procchio met een prachtige zand baai ligt op maar 5 kilometer afstand.

Centro Fiorenza - Italiaanse taal en Cultuur Cursussen - P.IVA: IT03304380482
Via S. Spirito, 14 - 50125 - Firenze - Italy - Tel. +39.055.2398274 - Fax +39.055.287148
Skype Me™!
: Powered by Binergy